Wethouder Anne Brommersma (De Bilt) overhandigde de Krachtenbundel aan Wilma Dijkstra, al jarenlang actief in de werkgroep Toegankelijkheid van de WMO adviesraad.
Wethouder Anne Brommersma (De Bilt) overhandigde de Krachtenbundel aan Wilma Dijkstra, al jarenlang actief in de werkgroep Toegankelijkheid van de WMO adviesraad. Foto: Reyn Schuurman

Wethouders nemen Krachtenbundel in ontvangst

Algemeen Algemeen

Kwetsbare burgers delen bijzondere levensverhalen

door Henk van de Bunt

Donderdag 8 maart namen wethouders Anne Brommersma (De Bilt), Wil Kosterman (Wijk bij Duurstede), Marieke Overduin-Biesma (Veenendaal) en Simone Veldboer (Rhenen) de Krachtenbundel in ontvangst. Dit is een bundel met twaalf mooie levensverhalen van kwetsbare mensen.

Zo laten de wethouders zien hoe belangrijk het is dat mensen uit kwetsbare doelgroepen meedoen in de maatschappij. In de speciale editie 'Regio Utrecht' van de Krachtenbundel zijn inspirerende levensverhalen van mensen uit deze regio gebundeld: verhalen die de afstand tussen mensen kunnen verkleinen en vooroordelen kunnen wegnemen.

In gesprek
Voor deze speciale editie gingen wethouders van deze gemeenten op bezoek bij kwetsbare burgers. Tijdens persoonlijke ontmoetingen haalden zij bijzondere levensverhalen op. Ook relaties van (zorg)organisaties die niet dagelijks in contact komen met cliënten, ontmoetten deze cliënten om hun verhaal op te halen. Al deze verhalen zijn gebundeld in de 33e editie van de Krachtenbundel. Stuk voor stuk beschrijven de vertellers hoe zij, ondanks tegenslagen, krachtig in het leven staan.

Professionals met beperking
De twaalf persoonlijke verhalen zijn gebundeld door een communicatiebedrijf, waar alleen professionals met een beperking werken. De Krachtenbundel is op maatschappelijk verantwoorde wijze gemaakt: de bundel is geredigeerd, gefotografeerd en vormgegeven door professionals met een beperking. Op donderdag 8 maart namen de wethouders de Krachtenbundel in ontvangst bij Abrona in Huis ter Heide. Tijdens de feestelijke middag kregen de openhartige verhalenvertellers allemaal persoonlijk een exemplaar uitgereikt met hun levensverhaal. Alle deelnemende organisaties waren daarbij aanwezig.