Genoeg mensen waren aanwezig tijdens NLdoet om de tuin van het Thomashuis Maartensdijk weer klaar te maken voor een lange mooie zomer.
Genoeg mensen waren aanwezig tijdens NLdoet om de tuin van het Thomashuis Maartensdijk weer klaar te maken voor een lange mooie zomer.

NLdoet in Thomashuis Maartensdijk

Algemeen Algemeen

door Marijke Drieenhuizen

Vrijdagmorgen rond 9.00 uur was het druk in het Thomashuis Maartensdijk. Drie van de tien bewoners waren thuis, de rest was naar de dagbesteding. Maar er waren wel zeven ambtenaren van de gemeente De Bilt, één Maartensdijkse vrijwilliger en vijf ouders die in het kader van NLdoet de tuin kwamen opknappen.

NLdoet is een jaarlijkse activiteit die georganiseerd wordt door het Oranje Fonds. Zij nodigen die dag mensen om als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken. Vorig jaar was een topjaar voor de organisatie: 350.000 mensen zetten zich die dag in voor 9500 klussen. Al voor het zesde jaar doen ook ambtenaren van De Bilt mee onder het motto 'Ambtenaren gaan lokaal'.

Opgeknapt
Natuurlijk werd er begonnen met koffie maar al snel werden alle klussen verdeeld. De stoep moest schoongespoten worden, er was snoeiwerk aan de heg, fruitbomen en vaste planten maar er waren ook nieuwe plantjes die in potten gepoot konden worden. Ondertussen werd er veel gepraat, onderlinge ideeën werden uitgewisseld en wensen werden op tafel gelegd. Kaartjes werden uitgewisseld. Tussen de middag was er soep en brood klaargemaakt door de aanwezige bewoners. Na de lunch werden de klussen afgerond. Het resultaat mocht er zijn: een mooie tuin waar de bewoners weer een goede lange zomer van kunnen genieten en zeven ambtenaren en één vrijwilliger die weten waar het Thomashuis Maartensdijk voor staat.