Een select gezelschap neemt alvast een kijkje in De vierstee
Een select gezelschap neemt alvast een kijkje in De vierstee Foto: foto gemeente De Bilt

Renovatie De Vierstee bijna afgerond

Algemeen Algemeen

De renovatie van De Vierstee in Maartensdijk is bijna afgerond. Mensen van de diverse verenigingen en organisaties die gebruik maken van het pand en medewerkers van Gemeente De Bilt namen op 27 juli alvast een kijkje in het vernieuwde pand. Er klonk alom waardering: 'Nog mooier dan gedacht', 'Precies wat we hoopten', 'Het pand is er alleen maar beter op geworden'. 

Wethouder Madeleine Bakker-Smit na afloop van het bezoek aan De Vierstee: 'De renovatie verloopt precies volgens planning. De komende weken rondt het bouwbedrijf de laatste werkzaamheden af. Ik ben nu al trots op het resultaat van de intensieve samenwerking tussen inwoners, verenigingen, scholen, het (lokale) bedrijfsleven, de Biltse Sport Federatie (BSF), Stichting Vierstee 2.0 en Gemeente De Bilt: een vernieuwde Vierstee die weer voldoet aan de eisen en wensen van deze tijd. Vanaf maandag 4 september vervult de accommodatie weer de centrale rol in de gemeenschap, zoals dat sinds 27 oktober 1978 al het geval is.'

Laatste loodjes
Volgens planning wordt op 25 augustus het pand opgeleverd aan Gemeente De Bilt. Voor die tijd rondt het bedrijf de laatste werkzaamheden af; zoals bijvoorbeeld het ophangen van de laatste LED-verlichting, het afmaken van het schilderwerk en een grote schoonmaakbeurt. Tussen 26 augustus en 4 september zorgen de gebruikers van het pand dat hun materialen weer terug komen in De Vierstee. De officiële heropening vindt plaats na de laatste werkzaamheden op 27 oktober 16.00 uur. Meer informatie over het programma volgt op een later moment.

De bar wordt straks weer de centrale ontmoetingsplek.
In de herfstvakantie komt er nog een nieuwe vloer in de vernieuwde sportzaal.