Afbeelding

Beeldtaalboek van Cora Terlouw

Algemeen Algemeen

'Van Mij' is de titel van het eerste beeldtaalboek van Cora Terlouw te Groenekan. 'Ik schilder en fotografeer om mijn zinnen kracht te geven'; aldus Cora met haar iPhone 6 plus, spontaan en altijd bij de hand. Schoonheid wil ze vangen en woorden volgen vanzelf.

Al vele jaren is schrijven, fotograferen en schilderen een passie die in Azië is ontstaan. Cora woonde vier jaar in Maleisië met haar gezin en schilderde ruim 100 tulpschilderijen. Voor die tijd was ze werkzaam bij diverse tijdschriften en reclamebureaus als modeontwerpster en styliste.

'Van Mij' gaat over zingeving, alledaagse momenten, herkenning en verbondenheid. Korte verhalen worden afgewisseld met poëzie en quotes die net zo ongedwongen zijn ontstaan als de geschoten beelden. Cora: 'Leren kijken was een onderdeel van mijn werk en die eigenschap wist ik steeds meer te verfijnen. Met mijn iPhone op zak kan ik op ieder moment fotograferen en dat delen op Facebook, Instagram of op mijn blog.

Tentoonstelling fotografie
Cora: 'Een aantal foto's uit mijn boek stel ik tentoon in de boekenwinkel rondom de koffietafel. Ze zijn op aluminium afdrukt en voorzien van een ophangsysteem. Sommige foto's zijn herkenbaar uit de omgeving van Groenekan genomen. Als afronding laat ik iedereen een gedicht schrijven want jezelf laten verwonderen geeft veel inspiratie. Meer lezen: www.coraterlouw.blogspot.nl. Het werk van Cora is te zien en te koop vanaf 5 juli t/m 30 september op de Hessenweg te De Bilt. Het boek 'Van Mij' is ook te koop in Bilthoven.