???????De Poolse gasten samen met Stichting Razem op het bordes van Jagtlust.
???????De Poolse gasten samen met Stichting Razem op het bordes van Jagtlust. Foto: Reyn Schuurman

Pools bezoek tijdens Koningsdag

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

Stichting Razem onderhoudt namens de gemeente De Bilt de contacten met de partnergemeente Miescisko in Polen en organiseert uitwisselingen tussen de inwoners van beide gemeentes. De stichting ontving zondag 23 april een groep van 30 gasten uit de Poolse zustergemeente Miescisko. De groep blijft tot en met donderdag 27 april in De Bilt en maakt ook Koningsdag in De Bilt mee.

Joke Nederhof vertelt namens Stichting Razem?: 'Maandag blijven we eerst in De Bilt met koffie in het gemeentehuis, een bezoek aan de molen Geesina (Groenekan) en een lunch in het gemeentehuis met burgemeester Sjoerd Potters. Daarna wordt Spakenburg bezocht. Dinsdag brengen we een bezoek aan Amsterdam en woensdag staat de Keukenhof in Lisse op het programma. Dan zijn we rond 19.00 uur te gast bij WVT, waar we de dag afsluiten met een echte Hollandse pannenkoekenmaaltijd'.

Koningsdag
Joke vervolgt: 'Donderdag, Koningsdag, gaat de groep wandelen over de Hessenweg in De Bilt, waar de kindervrijmarkt is en de KBH en de Brandweerharmonie hun muzikale rondgang doen. Daarna bezoeken we het feest bij Jagtlust met de spelletjes en het Oranjeconcours. Er is ons vrij entree en een parkeerplek voor de bus aangeboden. Vrijdagochtend nemen we al weer afscheid van onze gasten'.