Beter De Bilt organiseert workshop

Algemeen Algemeen

Woensdag 3 mei om 20.00 uur in café Van Miltenburg te Bilthoven, organiseert de fractie van Beter De Bilt een tweede workshop in een serie. De eerste ging over 'hoe werkt de gemeente' en 'hoe daar mee om te gaan'. Deze tweede workshop gaat over wat burgers op de agenda van de gemeente willen hebben.

In juni behandelt de gemeenteraad de kadernota waarin wordt beoordeeld wat voor de meerjarenbegroting van belang is. Dat is het moment om de wensen van burgers te presenteren. In maart volgend jaar zijn er al weer een gemeenteraadsverkiezingen. Dan moet de wensenlijst van burgers in een verkiezingsprogramma zijn verwerkt. Beter De Bilt sluit graag aan bij de ideeën van burgers.

Verloop
De fractie van Beter De Bilt brengt een aantal korte stellingen en programmapunten naar voren en vraagt de deelnemers door elektronische stemming aan te geven welk belang zij hechten aan onderwerpen in het gemeentebeleid. Het gaat bijvoorbeeld over verkeersveiligheid, woningbouw, aantrekkelijke winkelgebieden, vergunningen, onderhoud van het buitengebied en voorzieningen dicht bij huis. Deelnemers kunnen zelf ook een onderwerp naar voren brengen om een mening te peilen. Belangrijk is om de eigen mobiele telefoon mee te nemen. Dat is het elektronische stemapparaat. Stemmen worden rechtstreeks op een beeldscherm geprojecteerd. Maar ook zonder telefoon zijn burgers en ondernemers welkom.