'Doelman Stijn Orsel was weer aardig op dreef' zo vond ook verdediger Chester Kemp. (foto Nanne de Vries)

Herboren SVM

Een herboren SVM liet Jonathan in Zeist zaterdag 18 maart alle hoeken van het veld zien.

Zeven dagen eerder verspeelde SVM thuis nog een 4-2 voorsprong tegen het onderaan staande DVSU.

Aan de Hernhuttersingel in Zeist hadden de Maartensdijkers al in de 2e minuut op voorsprong had moeten komen. Jonathan deelde wel wat plaagstootjes uit en speelde zeker de eerste 20 minuten beter. Het was aanvoerder Diederick Hafkemeyer, die uit een snelle aanval na een prima assist van Mike de Kok, met een prachtig schot het goede voorbeeld gaf en de 0-1 op het scorebord zette. Vanaf dat moment lukte alles bij het bezoekende SVM; de ene na de andere gevaarlijke aanval zorgde voor veel gevaar bij de onrustig spelende verdedigers van Jonathan. Marcel Melissen had de 0-2 op de pantoffel, maar miste net; even later tekende Mike de Kok voor de 0-2.

Uitgeteld
Na een half uur spelen zorgde een slim genomen vrije trap van Björn Engel voor zoveel onrust in de Jonathanverdediging dat Mike de Kok de 0-3 kon binnen tikken. SVM wilde en kreeg ook meer. Marcel Melissen bekroonde zijn sterke spel met de 0-4 en vlak voor de rust tekende Mike de Kok voor de 0-5; de wedstrijd en Jonathan waren uitgeteld.

Onneembaar
Een ongewijzigd SVM controleerde ook in de 2e helft de wedstrijd. Iedere speler voerde zijn taak goed uit en als Jonathan een enkele keer gevaarlijk werd, bleek doelman Stijn Orsel deze middag een onneembare veste. Jammer dat SVM niet meer scoorde, maar gewoon de nul vast houden is ook goed voor het zelfvertrouwen. Door deze winst hebben de Maartensdijkers vanuit de degradatiezone weer zicht op de middenmoot. Aanstaande zaterdag komt het iets hoger staande Lopik op bezoek.