Aad Berlijn (links) en Hans Hovy (rechts) voor werk van Hovy (links) en Berlijn (rechts). [foto Henk van de Bunt]
Aad Berlijn (links) en Hans Hovy (rechts) voor werk van Hovy (links) en Berlijn (rechts). [foto Henk van de Bunt]

Opening laatste expositie ArtTraverse

Algemeen Kunst & Cultuur

De vierde en laatste expositie van dit seizoen in de ArtTraverse van gemeentehuis Jagtlust werd op zondag 12 maart geopend door een deskundige inleider: de 'Contemporay curator of the Frik Collection Ceramic Museum in Amsterdam'. De Bilthovense cellist Lucas Bunge zorgde voor een prachtige muzikale omlijsting.

Aad Berlijn (1948) maakt schilderijen en tekeningen en zit inmiddels veertig jaar in het kunstenaarsvak. In Amsterdam geniet Berlijn van het sociale leven en schildert hij in zijn atelier. In het Amerikaanse stadje Knoxville werkt hij in alle rust vooral aan schetsen en tekeningen. Hans Hovy (1953) werkt zowel met hout, brons als met gietijzer en maakt ook beelden van albast en speksteen. De beelden hebben iets van glooiingen van het lichaam, iets fysieks, vlezigs. Inmiddels heeft Hovy ook beelden van glas gemaakt, waarmee de beelden nog doorschijnender zijn geworden.

Deze expositie in de ArtTraverse is te bezichtigen t/m 9 mei tijdens kantooruren maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, dinsdag van 08.30 tot 19.00 uur.[HvdB]