Salvodames strijdend ten onder

De Salvodames wisten dat ze alles moesten geven om een goed resultaat te halen tegen de titelkandidaat Sovoco. En dat hebben ze ook volop gedaan. Het was niet genoeg dit keer. Telkens werd Salvo in het tweede deel van de sets afgetroefd. Een 0-4 nederlaag was het gevolg.

De tegenstander was van hoog niveau. De eerste wedstrijd tegen dit team werd dik verloren. Dat wilde Salvo niet weer laten gebeuren en had zich voorgenomen om alles uit de kast te halen. De start van Salvo was dan ook veelbelovend. Sovoco liep achter Salvo aan en kon niet gelijk een stempel drukken op de wedstrijd. Vooral de aanvalsters Nienke van de Burg, Anique Diepeveen en Femke Dijkstra wisten het vijandelijke blok veelvuldig te omzeilen. Helaas was het niet genoeg. In het tweede deel van de set drukte de tegenstander door en won de set met 20-25. Alle andere sets gaven hetzelfde beeld. Salvo ging goed mee tot de 15 punten en daarna wist Sovoco de regie over te nemen door Salvo met heel moeilijke services te bestoken en een geweldige aanvalster in stelling te brengen waar het Salvoblok geen vat op kreeg. Toch slaagde Salvo erin om telkens 20 punten per set te maken tegen dit team. Het resultaat viel negatief uit door een 0-4 verlies maar de wijze waarop aan deze kampioenskandidaat partij is gegeven geeft veel vertrouwen voor de rest van de competitie. Op 11 maart speelt Salvo om 12.30 uur in sporthal Nieuwland in Hoogland tegen koploper Forza. Een heel zware wedstrijd.