TZ-selectie met supporters in sporthal De Groene Velden in Veenendaal. (foto Marco Spelten)

TZ pakt titel en promoveert naar de Hoofdklasse

Afgelopen zaterdag moest het gebeuren voor TZ. Met een overwinning op SKF zouden ze de titel in de overgangsklasse pakken en promoveren naar de Hoofdklasse. De Hoofdklasse is het één na hoogste niveau van Nederland.

In een overvolle sporthal in Veenendaal begon TZ in de vertrouwde basisopstelling aan het duel met SKF. Er waren zo'n 500 mensen in de sporthal waarbij Oranje toch wel de boventoon voerde. De eerste goal van de wedstrijd was voor TZ. Daarna moest de ploeg van Iwan Hazendonk steeds in de achtervolging. Steeds kwam SKF een doelpunt voor waarna TZ weer de gelijkmaker produceerde. Aan het einde van de eerste helft kreeg TZ meer het overwicht, maar dit werd niet uitgedrukt in de score. Met een 12 - 12 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Luidkeels
Direct na rust opende TZ weer de score, de supporters lieten zich luidkeels horen en hoopten dat dit het startsein was een tussensprint van TZ. Een echte run kwam er niet, maar in de tweede helft nam TZ wel vaker het voortouw. Dit had met name te maken met het aantal gecreëerde kansen, maar het schotpercentage was niet altijd hoog genoeg. Bij 20 - 22 stond er voor het eerst een gat van twee doelpunten op het bord, maar SKF kwam weer op gelijke hoogte. TZ zette nog een keer aan en nu werd het gat naar 22 - 25 geslagen. Dit was uiteindelijk genoeg voor de overwinning. SKF kwam nog terug tot 24 - 25 maar kon in de laatste aanval van 20 seconden niet tot scoren komen.

Traktatie
Met deze overwinning pakte TZ het kampioenschap in de overgangsklasse. Het publiek werd zaterdag zeker niet getrakteerd op de beste wedstrijd van het seizoen. Maar de ploeg liet wel zien onder de druk rustig te blijven. Juist in de slotfase van de wedstrijd konden ze het verschil maken. Doorslaggevend was daarin het aantal kansen dat de ploeg creëerde. Vijf jaar na de degradatie uit de Hoofdklasse kunnen ze zich weer op gaan maken voor een nieuw avontuur. Volgend jaar behoort TZ in de zaal tot de 26 beste clubs van Nederland.