FC De Bilt steviger op de tweede plaats

Het was op zaterdag 18 februari een belangrijke voetbaldag in de tweede klasse, want de volledige top kwam onderling in actie. Koploper DHSC ontving FC Almere en FC De Bilt streed voor eigen publiek tegen CSW. Niet alleen belangrijk voor het algemeen klassement, maar ook de strijd om de tweede periode is bijna gestreden.

FC De Bilt kwam goed uit de startblokken en had binnen enkele minuten al twee goede kansen gecreëerd. De Bilt denderde door en dat 'pas' in de 10e minuut het scorebord in actie moest komen, was eigenlijk best bijzonder. In die minuut sneed De Bilt weer door de verdediging van CSW en Vincent van Bueren stelde Bart Kuijpers in de gelegenheid om de 1-0 aan te laten tekenen. Daarna kwam CSW wat beter in het spel, maar eigenlijk zijn de mannen uit Wilnis geen moment echt gevaarlijk geweest. Scheidsrechter Heek floot voor rust en met de 1-0 stand kon het in de tweede helft nog alle kanten op.

In die tweede helft had CSW optisch gezien het betere van het spel, maar ook nu konden de voorhoedespelers uit Wilnis geen vuist maken. Aan de andere kant was het regelmatig prijsschieten op het doel van CSW waar de keeper met veel kunst- en vliegwerk de schade lang wist te beperken. In de 77e minuut kwam daar verandering in toen Tom Karst aangespeeld werd en hij zich met een mooie beweging vrij maakte. Hij behield het overzicht en gaf een prima pass op Mike, die vervolgens perfect afrondde: 2-0. Dat Mike in de laatste minuut ook nog de 3-0 maakte, is meer voor de statistieken en het goede gevoel!

DHSC won eveneens met 3-0 van Almere en de Utrechtse kansen op het kampioenschap nemen per week toe. FC De Bilt staat door het verlies van Almere steviger op de tweede plaats. De strijd om de tweede periode wordt over twee weken beslist. FC De Bilt heeft het in eigen hand, want het staat 1 punt voor op Veensche Boys, dat jl. zaterdag overtuigend met 4-1 won van Loosdrecht.

Aankomende zaterdag gaat FC De Bilt de bekerstrijd aan met de Zouaven (in de buurt van Enkhuizen).