SVM roerde in de uitwedstrijd tegen Odysseus te weinig de trom. (foto Nanne de Vries)
SVM roerde in de uitwedstrijd tegen Odysseus te weinig de trom. (foto Nanne de Vries)

SVM geeft de winst weer weg

Algemeen Sport

SVM liet zaterdag in de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Odysseus de kans liggen om de drie punten mee naar Maartensdijk te nemen. In een open wedstrijd met kansen voor beide teams was SVM beter in het creëren ervan. Met kopballen op de goal en schoten net voorlangs lieten het geel-blauwen zien dat ze voor een goed resultaat kwamen.

SVM voetbalde goed mee en onder aanvoering van Bjorn Engel liet de verdediging geen steken vallen. Jammer dat de beweeglijke SVM spitsen Mike de Kok en Derk de Brauw hun vizier niet op doelpunten maken hadden afgesteld. Gelukkig werd een doelpunt van de gastheren afgekeurd en kon de ploeg met een brilstand thee gaan drinken.

Ongewijzigd
Een ongewijzigd SVM begon de tweede helft minder scherp in de duels. Odysseus kreeg meer grip op het middenveld en werd gevaarlijker voor het SVM-doel. De Maartensdijkers counterden goed en uit één van deze snelle aanvallen kopte Derk de Brauw te zacht in. De kans dat SVM op voorsprong zou komen was er. In de laatste minuten van de wedstrijd gaf het moegestreden SVM toch te veel ruimte op het middenveld weg en in de verdediging. Odysseus werd gevaarlijker en scoorde wel met een snelle aanval en een bekeken schot. SVM gaf weer in de laatste minuten een gelijkspel weg: De geel-blauwen waren de gehele wedstrijd beter en gevaarlijker maar vergaten te scoren. SVM blijft in de gevarenzone staan en moet snel leren dat een wedstrijd 90 minuten duurt. Zaterdag 11 maart vervolgt SVM de competitie thuis tegen DVSU, dat eveneens in de onderste regionen vertoeft.