Voorzitter Frans van de Tol bedankt iedereen die een bijdrage geleverd heeft aan de totstandkoming van de nieuwe en de gerenoveerde ruimtes in het sportcomplex van SVM.
Voorzitter Frans van de Tol bedankt iedereen die een bijdrage geleverd heeft aan de totstandkoming van de nieuwe en de gerenoveerde ruimtes in het sportcomplex van SVM.

SVM neemt krachthonk annex fitnessruimte in gebruik

Algemeen Sport

door Kees Diepeveen

Trots is SVM-voorzitter Frans van de Tol, wanneer hij alle vrijwilligers bedankt die hebben meegewerkt aan de uitbreiding van het complex aan de Maartensdijkse Dierenriem en de renovatie van een deel van de accommodatie. Niet alleen het krachthonk annex fitnessruimte werd feestelijk geopend; ook nieuwe dames- , heren- en invalidentoiletgroepen en kantoorruimte voor de technische staf worden in gebruik genomen.

Aanleiding voor de opstart van het bouwtraject was het beschikbaar komen van de ruimte van taakgestrafte jongeren die een onderkomen hadden in de voormalige VIPS-kantine die aan het SVM-complex vast zit. Dit was een project van de gemeente De Bilt waarbij jongeren met gedrags- en ontwikkelingsproblemen nuttig konden worden ingezet in de omgeving. De jongeren werden ook bij SVM ingezet om b.v. snoeiwerk te verrichten op het sportpark. Onderhandelingen met de gemeente hebben ertoe geleid dat SVM de vrijgekomen ruimte kon kopen.

Missers
Voorzitter Frans van de Tol vertelt enthousiast over het proces, dat binnen de vereniging op gang kwam toen bekend werd dat de ruimte kon worden aangekocht: 'Wij hebben met diverse geledingen binnen de vereniging gekeken: wat missen we nog? Al gauw werd duidelijk dat er nog veel moest gebeuren. De kleedruimten moesten aangepakt, de toiletten vergroot, er moest een invalidentoilet komen en voor de technische staf moest een kantoorruimte gerealiseerd worden. Het krachthonk/fitnessruimte wordt gebruikt door de selectie maar is in mijn ogen ook een uitdaging voor spelers om bij de selectie te komen' aldus Frans. 'Ook voor de medische staf is het een ruimte om de spelers te behandelen'.

Vrijwilligers
Van de Tol is ook de gemeente De Bilt erg dankbaar. Zijn dank gaat met name uit naar wethouder sportzaken Madeleine Bakker, die SVM de gelegenheid heeft gegeven de ruimte te kopen van de gemeente. Ook de vele vrijwilligers, die zich hebben ingezet voor het realiseren van alle nieuwe en aangepaste ruimten werden door de voorzitter bijzonder lovend toegesproken. Zij waren allen aanwezig. Plafonds, tegelwerk, bouwkundige werkzaamheden, verlichting, loodgieterswerk, opknappen van de buitenboel en al die mensen die hebben meegedacht om van deze klus een succes te maken worden uitvoerig door de voorzitter bedankt voor hun inzet. Het blijkt een groot voordeel dit soort leden met die beroepen als lid van de vereniging te hebben. Ook de aanwezige aannemers werden geroemd over hun bijdragen.

Kwaliteitsimpuls
Na het dankwoord van de voorzitter verplaatsten alle aanwezigen, waaronder ook de beide selectieteams van SVM, zich naar buiten voor de officiële opening. De ingang van de krachthonk/fitnessruimte bevindt zich buiten. De opening werd verricht door de aanvoerders van beide selectieteams van SVM. Na het openen van de toegangsdeur en het kapot prikken van enkele ballonnen kon de ruimte betreden worden. Een prachtige fotowand met historische beelden geeft de ruimte extra glans. Iedereen is het er over eens dat SVM hiermee een prachtige en zinvolle uitbreiding heeft van de accommodatie. Tezamen met de opgeknapte en fris getegelde kleedkamers, toiletgroepen en kantoorruimte voor de technische staf heeft het complex een flinke kwaliteitsimpuls gekregen.

In dit krachthonk annex fitnessruimte kunnen spelers uit de selectie extra kracht- of hersteltrainingen ondergaan. De achterwand geeft foto