Druk bezochte opening van ArtTraverse. (foto Frans Poot)
Druk bezochte opening van ArtTraverse. (foto Frans Poot)

Nieuwe expositie van ArtTraverse

Algemeen Kunst & Cultuur

Zondag opende Rita Maas in de Mathildezaal van het gemeentehuis alweer de eerste expositie van dit jaar. De opening was erg druk bezocht. Voor velen was er geen zitplaats. De bekende musici Oene van Geel (viool) en Mark Haanstra (basgitaar) openden met een fraaie jazzimprovisatie op het werk dat in de Traverse hangt.

Maar liefst drie exposanten dit keer, die hun uiteenlopende werken tot een samenhangende tentoonstelling proberen te smeden: Hanne van Baarle (fotografie), beeldend kunstenaar Casper Prager en 'beeldmaker' Udo Prinsen exposeren werk waarin licht en warmte de uitgangspunten zijn: Hanne en Udo met fotografisch werk en Casper met metalen gesmede beelden.

Hanne en Udo maken o.a. foto's met een zgn. 'pinhole camera', die een klein gaatje in plaats van een lens heeft, en die na lange belichtingstijden vaak verrassende beelden oplevert.

Casper Prager daarentegen heeft een eigen smederij in Amsterdam. In zijn vrije werk laat hij moderne ideeën botsen met de materialen en technieken van dit oude ambacht. 'De specifieke eigenschappen van het gebruikte materiaal leiden tot het maken van werk voor de eeuwigheid, anders dan veel van de hedendaagse kunst'. Een boude bewering die men tot 7 maart zelf op waarde kan gaan schatten in de ArtTraverse in het gemeentehuis, tijdens kantooruren op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur, en dinsdag van 8.30 tot 19.00 uur.