Dos heeft moeite om weg te lopen van de tegenstander.
Dos heeft moeite om weg te lopen van de tegenstander.

Weer twee punten voor DOS

Algemeen Sport

Koploper DOS (Westbroek) speelde tegen ODIK uit Barneveld, dat voorlaatste staat. In een matige wedstrijd gelukte het DOS onvoldoende het verschil op de ranglijst tot uitdrukking te brengen.

DOS had een groot deel van de wedstrijd een veldoverwicht en creëerde ook voldoende kansen. Maar steeds als het leek dat ze de voorsprong uit konden breiden en een gaatje te kunnen slaan, scoorde ODIK weer. Halverwege was de stand bij 10-10 volledig in evenwicht. ODIK geloofde in een stunt tegen de koploper, waar teveel spelers niet hun scherpte hadden in de afronding; alleen Anouk van Brenk en Linda Nap haalden een mooi schotpercentage.

Verschil
Toch werd het klassenverschil tegen het einde van de wedstrijd zichtbaar. Toen het DOS eindelijk wel lukte om een vier punten voorsprong te pakken, haakte ODIK af. Het werd een magere 23-19 overwinning, maar de twee punten waren binnen. De voorsprong op de achtervolgers blijft vier punten. Eén van deze achtervolgers is volgende week de tegenstander. DOS gaat dan op bezoek bij nummer twee MIA. De wedstrijd in Amersfoort begint om 20.05 uur.