De kinderen wachten in spanning de komst van Sinterklaas af.
De kinderen wachten in spanning de komst van Sinterklaas af.

Een vol dorpshuis voor Sint in Groenekan

Algemeen Algemeen

door Kees Diepeveen

Honderd kinderen waren getuige van de aankomst van Sinterklaas in Groenekan. Voorafgegaan door een geluidswagen die sinterklaasliedjes ten gehore bracht, maakte Sint een rijtoer door het dorp in een open rijtuig. Hij werd vergezeld door een groot aantal zwarte pieten. Gedurende de tocht haakten vele ouders aan met hun kinderen. Het resultaat was een vol dorpshuis in een heerlijke sinterklaassfeer.

Het sinterklaasfeest in Groenekan bestond uit twee activiteiten. De vrijdagavond voorafgaand aan de intocht van Sinterklaas konden de kinderen in dorpshuis De Groene Daan hun schoen zetten met daarin een briefje met naam en leeftijd en mogelijk een speciale wens. Onder leiding van de Verhaaltjespiet en de Boekenpiet konden de kinderen taaipoppen versieren met zoet en lekkers. Alle kinderen mochten hun versierde taaipop mee naar huis nemen.

Mini-Sint en Pietenpak
In dorpshuis De Groene Daan werd Sint zaterdag enthousiast ontvangen door honderd kinderen met hun ouders en opa's en oma's. Veel kinderen hadden hun pietenpak aan of waren uitgedost als mini-sint. De pieten deelden aan alle kinderen handjes pepernoten uit. Onder leiding van de Hoofdpiet werden sinterklaasliedjes gezongen. Sinterklaas kwam de zaal binnen en nam de tijd om vele kinderen een hand te geven en een klein praatje te maken. Toen Sint in zijn stoel zat en het grote boek kreeg aangereikt begon hij aan zijn werkelijke taak: het praten met de kinderen, die één voor één bij de Sint mochten komen en die allemaal een cadeautje kregen. Aan het eind van de middag gingen de kinderen naar huis met hun cadeau en een gevulde schoen die de avond daarvoor gezet was.


Sint in gesprek met enkele hulppietjes.


Grote drukte bij dorpshuis De Groene Daan.


De Sint leest uit zijn grote boek.