Elianne Ardts en Berend Stumphius verrassen de toehoorders in de Centrumkerk.
Elianne Ardts en Berend Stumphius verrassen de toehoorders in de Centrumkerk.

Cello's in de Centrumkerk

Algemeen Kunst & Cultuur

Mozart zei het al in 1778: wat is vervelender dan één fluit? Twee fluiten! Gelukkig geldt dat niet voor de cello: een instrument dat nooit verveelt en waar je er niet genoeg van bij elkaar kunt horen.

De bezoekers, die afgelopen zondagmiddag in de Centrumkerk bijeen waren moesten het doen met 2 cellisten, maar wel heel gedreven musici: de één net afgestudeerd, de ander nog volop in opleiding.

Na een aanvankelijk wat onzekere 4e cellosuite van Bach volgde enkele celloduetten van de volstrekt onbekende Russische componist Reinhold Glière. Geen topmuziek, maar, afgezien van enkele storende intonatieproblemen, verrassend om te leren kennen. Daarna kwam de sfeer er goed in met enkele solostukken van de zo mogelijk nog onbekendere Spaanse componist Gaspar Cassadó, waarna werd afgesloten met enkele prachtige duetten van Couperin.

Een prachtig initiatief van Seline Loef, cantrix van de Centrumkerk, om de deuren op zondagmiddag gratis open te zetten om daarmee niet alleen de buurt te verbinden, maar ook het centrum te verlevendigen. (Peter Schlamilch)