Jonge dieren hebben leefruimte en bescherming nodig om te overleven in Utrecht. (foto Renk Ruiter).
Jonge dieren hebben leefruimte en bescherming nodig om te overleven in Utrecht. (foto Renk Ruiter).

Wervingsactie voor meer Beschermers

Algemeen Natuur & Milieu

Het Utrechts Landschap (HUL) start vanaf 17 oktober een wervingsactie in de provincie Utrecht om minimaal 800 nieuwe Beschermers te werven. Het aantal structurele donateurs van 22.200 mensen blijft op peil, maar de oppervlaktes natuur die onderhouden wordt, neemt toe (ruim 5.000 hectare). Dit vraagt meer structurele inkomsten van Beschermers.

Een harmonieuze omgeving voor mens, dier en plant ontstaat niet vanzelf. Utrechts Landschap beschermt de natuur al negentig jaar en zorgt dat iedereen daar tot in eeuwigheid van kan blijven genieten. Samen met andere natuurbeschermingsorganisaties zetten het HUL zich in om meer natuur in Nederland te creëren: door lokaal natuur en landschap te kopen, te beschermen en te ontwikkelen. Met succes: allerlei bijzondere planten en dieren profiteren hiervan.

Steun
De steun van Beschermers is daarbij van groot belang. Zij zorgen naast financiële steun ook voor het maatschappelijke draagvlak. Via social media, de Week van Het Landschap (15 t/m 23 oktober), de infocentra en een wervingsmailing worden inwoners van provincie Utrecht gevraagd Beschermer te worden. Aanmelden kan op www.utrechtslandschap.nl