Kinderzwerfboekdag op de Schaapskooi

Algemeen Algemeen

Woensdag 5 oktober is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit 'zwerven' gestuurd. Ook Buurtboerderij de Schaapskooi doet mee! Kinderen worden opgeroepen op 5 oktober gelezen kinderboeken daar te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur.

De Kinderboekenweek start op 5 oktober. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation Buurtboerderij de Schaapskooi (Melkweg 1 b in Bilthoven) kinderen op om op 5 oktober gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen.

KinderzwerfboekStation
Op Buurtboerderij de Schaapskooi is vorig jaar een KinderzwerfboekStation opgericht door maatschappelijke stagiaires van Mens De Bilt. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kun je tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk een KinderzwerfboekStation. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers. Zie  www.kinderzwerfboek.nl