Campagne Een Uit Duizenden

Algemeen

Onlangs is de campagne 'Een Uit Duizenden' van Steunpunt Mantelzorg De Bilt van start gegaan. Met ludieke acties werd op een bijzondere manier aandacht gevraagd voor mantelzorg. Mantelzorgers konden o.a. op de foto, rode harten zijn uitgedeeld en onder alle 'nieuwe' mantelzorgers werden drie koffertjes met aandacht verloot.

Mens De Bilt, de organisatie voor maatschappelijke ondersteuning, wil in contact komen met meer mantelzorgers. Daarom is men de publiekscampagne Een Uit Duizenden gestart. Uit cijfers blijkt namelijk dat een grote groep 'verborgen' mantelzorgers is. Bijvoorbeeld jongeren die voor een zieke ouder, zus of broer zorgen. Veertigers die de zorg voor hun ouder wordende ouders hebben. Lang niet iedereen ziet zichzelf als mantelzorger.

Op zoek
Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van Mens de Bilt, gaat actief naar deze specifieke groepen op zoek en met hen in gesprek. Wie zijn deze mensen? Waar hebben ze behoefte aan? De uitreiking van het Mantelzorgcompliment is onderdeel van de campagne. De campagne Een Uit Duizenden is gericht op bewustwording, waardering en ondersteuning.

Wanneer u mantelzorger komt Steunpunt Mantelzorg graag met u in contact. Op de speciale website van de campagne www.eenuitduizenden.nl is meer info te vinden. Men kan zich als mantelzorger aanmelden door een mail te sturen naar mantelzorg@mensdebilt.nl, waardoor men dan op de hoogte wordt gehouden van alle campagne-activiteiten en het ondersteuningsaanbod van het Steunpunt Mantelzorg naast waardering in de vorm van het Mantelzorgcompliment.