Afbeelding

DOS blijft koploper

Algemeen Sport

Ook in de vierde wedstrijd in de Overgangsklasse bleef DOS ongeslagen. Door een verdiende 19-14 thuisoverwinning op Heerenveen blijven de Westbroekers koploper.

Coach Steven Brink dacht met de terugkeer van de herstelde Jeroen Groot voor het eerst deze competitie over een fitte selectie te kunnen beschikken. Helaas ging dit niet door want Eline Geurtsen bleek niet fit genoeg om te starten. Zij werd vakkundig door Marjolein van Zijtveld vervangen. Jeroen Groot gaf zijn eerste optreden glans met zes doelpunten.

Lange Friezen
Na een gelijk opgaand begin pakte Heerenveen bij 2-3 een voorsprong. DOS had in de beginperiode teveel één-schots-aanvallen en moest even wennen aan het lengteoverwicht bij de Friese heren. Dit werd goed opgelost, waarna de thuisploeg kon bouwen aan een voorsprong. Het verschil met voorgaande wedstrijden werd vooral verdedigend gemaakt. Er werd geconcentreerd verdedigd en weinig ruimte weggeven. De Friezen hadden moeite om onder deze druk uit te komen.

krachtsverschil
Na een ruststand van 9-6 kwam in de tweede helft de overwinning geen moment in gevaar. De voorsprong schommelde tussen de vier en vijf doelpunten. DOS bleef geconcentreerd en wist nog tienmaal de korf te vinden. De uiteindelijk ruime overwinning van 19-14 gaf een terechte afspiegeling van het krachtsverschil.

DOS blijft met dit resultaat koploper met slechts één verliespunt. Drie ploegen staan hier een puntje achter waaronder de tegenstander van volgende week, Wit-Blauw uit Kampen. DOS speelt a.s. zaterdag om 15.30 uur in Kampen.

Afbeelding