NOVA pakt koppositie

Na drie overtuigende winstpartijen ging Nova op bezoek bij Dindoa (Ermelo). Deze ploeg wist tot vandaag, als degradant uit de 1e klasse, eveneens de volle buit te pakken. In een wedstrijd die door Nova vanaf het eerste fluitsignaal gecontroleerd werd, bleek een ijzersterke verdediging voldoende voor de winst en koppositie: 11-13.

Onder uitstekende weersomstandigheden startte de wedstrijd tussen beide koplopers lichtelijk gespannen. Nova begon aanvallend onrustig en zocht onnodig veel de korfzone op. Dindoa was daardoor ook in staat om redelijk wat schoten met inzakkende verdedigers weg te plukken. Aan de overzijde daarentegen bleek al direct dat Dindoa weinig tot niets kon creëren. Job Paauw opende na 10 minuten spelen de score van afstand en prikte na ruim een kwartier spelen ook de 0-2 door de korf. De daaropvolgende aanval van de thuisploeg leverde direct een score op uit een vrije bal (1-2). Nova hield continu het initiatief, maar zocht te weinig naar de vertrouwde combinaties aan de buitenkant. Via 2-4 en 3-5 werden de kleedkamers met een magere 4-6 ruststand opgezocht.

Achterveld
Aanvallend moest het scherper in de afronding en meer door het achterveld. Dat pakte de Biltse formatie in de eerste 10 minuten van de 2e helft goed op. Door drie scores op rij werd de marge ruimer: 4-9. Kort daarna liet Dindoa pas weer een score noteren en ook dit was geen veldgoal, maar een strafworp. Aranka Akkermans bracht met haar tweede doorloopbal Nova op 5-10 en Inge van Eck schoot Nova van afstand naar 5-11. Dindoa kroop terug tot 9-11 en even leek het weer een wedstrijd te worden. Een vrije bal van Jaco Schippers maakte echter aan alle illusies een einde: 9-12. Nova miste in de eindfase nog zelfs twee strafworpen, maar kon zich dat permitteren en de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Eindstand: 11-13.

Zaterdag 1 oktober ontvangt Nova Oranje Nassau uit Amsterdam op Sportpark Larenstein. Aanvang 15.30 uur.