Vincent Vozetic legt uit op welke wijze de cupcakes versierd kunnen worden.
Vincent Vozetic legt uit op welke wijze de cupcakes versierd kunnen worden.

Studenten zorgen voor leuke middag

Algemeen Ouderen

door Guus Geebel

Donderdag 15 september bezorgden vijf studenten van de Hogeschool Utrecht enkele bewoners van de verpleegafdeling van woon- en zorgcentrum Weltevreden in De Bilt een fantastische middag. Zij bakten cupcakes die ze daarna samen met de bewoners gingen versieren.

De studenten zijn onlangs begonnen met de minor Charismatisch Leiderschap aan de Hogeschool Utrecht. Het is een extern deel van hun studie, dat een half jaar duurt en waar zestig studenten aan deelnemen. De vijf studenten die naar Weltevreden kwamen doen allemaal verschillende studierichtingen. Vincent Vozetic studeert oefentherapie Mensendieck. Als oefentherapeut behandel je mensen met klachten volgens de paramedische behandelmethode Mensendieck. Je maakt ze bewust van hun bewegingsgewoonten en leert ze door actieve oefentherapie voelen en begrijpen hoe een beweging in elkaar zit. 'Het is gedragsgericht op het dagelijks leven. Charismatisch leiderschap past bij mijn beroepsveld, observeren en het meegaan in gesprek met mensen. Ik haal er daarom andere elementen uit dan de andere studenten.' Bernadette Dekkers studeert scheikunde. Charismatisch leiderschap is voor haar nieuw, maar ze vindt het wel iets waar ze baat bij heeft.  De andere studenten zijn Quinty van Drie, Bram Beumer en Sarah Weijs.

Samenwerken
De zestig studenten kregen de opdracht om binnen twee weken een project onder de naam Beautiful Day uit te voeren. De bedoeling van het project is om een kwetsbare groep uit de samenleving een leuke dag te bezorgen. Deze vijf studenten deden dat in Weltevreden. Ze begonnen om 12.00 uur op de afdeling met het bakken van de cupcakes. De ingrediënten zijn gesponsord door DeLeuksteTaartenShop en bakkerij Krijger. 'Achteraf gaan we een presentatie geven over de wijze waarop we het hebben aangepakt en uitgevoerd. We vertellen dan ook hoe de mensen het ervaren hebben', vertelt Vincent Vozetic. 'Bij de uitvoering ligt de verantwoordelijkheid bij ons. We moeten een leuke dag kunnen organiseren. Bernadette noemt het meer een ervaringsdag. 'Het gaat meer om de samenwerking, de zelfreflectie en het neerzetten van een leuke dag voor de mensen, dan dat we echt werkelijk moeten presteren. Het belangrijkste is dat de mensen voor wie we het doen zich prettig voelen. Wij leren elkaar beter kennen en gaan het komend halfjaar nog veel meer samenwerken.'