Einde Zomerbridge

Algemeen Sport

Bridge Comb. Concordia '86 beëindigde woensdag 24 augustus haar reeks Zomerbridge 2016 in De Schakel aan de Soestdijkseweg -Zuid 49 B. De laatste avond leverde winst op voor Rijnie Westland + Adriaan Goosens (67,22%). Riet van Heyningen + Wim Westland werden tweede (62,16% en het brons was voor Hanke + Huib Mekel (62,03%.). Overall-winnaars van het Zomerbridge 2016 werden Riet van Heyningen + Wim Westland (samen) met een gemiddelde van 63,46%.

Op 31 augustus start het nieuwe seizoen van bridgeclub BCC-86 met de openingsdrive en 7 september gaat de nieuwe interne competitie (parenbridge) van start. Er is plaats voor nieuwe leden en ook dan wordt er in De Schakel gespeeld. Belangstellenden kunnen eerst een paar keer meespelen. Hiervoor kan contact worden opgenomen nemen met voorzitter Wim Westland (tel. 030 2251012) of wedstrijdleider Nico Verhaar (tel.030 2282925).

Hollandsche Rading
Bridgeclub Hollandsche Rading speelde donderdag 25 augustus haar laatste van de totaal dertien avonden in de Zomerreeks in het Dorpshuis. De eerste plaats werd behaald door Trees van Doorn + Jan van der Heide met 63,70%. Voor Bernarda Kösters + Sylvia van Luinen was dit keer het zilver gereserveerd met 56,30% en de bronzen plak was voor Erik Polders + Nico Verhaar met 56,20%. Individueel winnaar van het Zomerbridge werd Jan van der Heide met 63,00%. De tweede plaats was voor Nico Verhaar (62,39%) en het brons werd uitgereikt aan Trees van Doorn met 62,37%.

Nieuw seizoen
Op donderdag 1 september start het nieuwe seizoen van bridgeclub Hollandsche Rading met de openingsdrive, gevolgd door de start van de interne competitie op donderdag 8 september. Ook hier is nog plaats voor nieuwe leden. Belangstellenden kunnen eerst een paar keer meespelen. Belangstelling kan kenbaar worden gemaakt via bchollandscherading@gmail.com.

Opfrissen
Om te voorkomen dat het plezier in het bridgen bij vooral nieuwelingen gaat verdwijnen verzorgt Bridgeclub Hollandsche Rading voor haar (kandidaat-) leden in oktober en november een korte opfriscursus van 4 avonden. Per avond staat een thema geprogrammeerd waarover vragen kunnen worden gesteld en ervaren problemen kunnen worden besproken. Daarna wordt er onder begeleiding nog anderhalf uur geoefend. Geïnteresseerden kunnen zich melden via eerdergenoemd e-mailadres.

Maartensdijk
Op 6 september start het nieuwe bridgeseizoen bij BridgeClub Maartensdijk (BCM) in MFC De Vierstee met de openingsdrive. Ook hier zijn nieuwe leden. Individuele bridgers kunnen zich aanmelden, BCM zoekt een bridgepartner. Men kan gedurende een periode van 4 avonden kennis komen maken met de club. Info c.q. aanmelden: secretaris.bcm@gmail.com.