Jong maakt oud wegwijs op tablet.
Jong maakt oud wegwijs op tablet.

Jong en oud breidt naar elkaar toe

Algemeen Sport

Tijdens de Kunstmarkt De Bilt vindt onder het motto ' Sport is Kunst is Sport' een recordpoging plaats. De organisatie roept ouderen maar vooral ook jongeren op om zich aan te melden. Vervolgens gaan zij met 900 meter blauw touw, 20 Bezemstelen en een WiFi Netwerk aan de slag.

Ouderen en jongeren leren op deze wijze met elkaar te netwerken. Letterlijk door met bezemstelen en touw een zo groot mogelijk netwerk te breien. Daarbij leggen de ouderen, aan jongeren van 14 tot 20 jaar, uit hoe je moet breien. De organisatie zorgt voor draadloos WiFi waarmee op internet de benodigde informatie opgezocht kan worden. En hoe dát werkt leggen de jongeren dan weer uit aan de ouderen.

Record
De verbinding wordt gelegd tussen de drijvende pontons in de vijver van het Van Boetzelaerpark. De achterliggende gedachte is dat het leuk is om van elkaar te leren, en samen een record te vestigen. Deelnemers worden zo uitgedaagd om uit hun eigen netwerk te stappen en een verbinding tussen jong en oud aan te gaan. Kom alleen, of met je team en help mee, op 10 september tussen 12.00 en 17.00 uur. Om 17.00 wordt bekend gemaakt hoever ze zijn gekomen.

Voor Baron Brouwer van Boetzelaer is het fijn als je je van tevoren alvast even aanmeldt via Baron@kunstmarktdebilt.nl.

Oud leert jong breien.