Homayun Sharifi is een herkenbare verschijning in de gemeente.
Homayun Sharifi is een herkenbare verschijning in de gemeente.

Dag en nacht computerhulp

Algemeen Algemeen

Homayun Sharifi van Computerhulp Midden Nederland (CMN) rijdt van hot naar her om, vooral aan huis, computerhulp en ondersteuning te bieden. Met het nieuwe schooljaar in zicht verwacht hij weer de nodige drukte.

Anno 2016 heeft de gemiddelde middelbare scholier beschikking over een computer. De een heeft een eigen laptop, pc of mac, de ander zal hem wellicht met huisgenoten moeten delen. Homayun helpt bij het installeren en sneller maken van computers én bij een optimale inrichting ervan. Daarnaast spant hij zich in om de computer dusdanig te beveiligen dat het risico op virussen en andere ongewenste zaken minimaal is.

Nieuw of gebruikt
Naast service levert CMN ook nieuwe of gebruikte (refurbished) apparatuur. Het grote onderscheid met de gemiddelde internetaanbieder is de persoonlijke betrokkenheid. Homayun kan goed adviseren en inventariseert graag aan welke eisen de computer moet voldoen. 'Voor een laptop die dagelijks op de fiets meegaat adviseer ik toch een ander model dan een laptop die alleen thuis gebruikt wordt', vertelt Homayun. 'Uitgangspunt is het wensenlijstje van de klant. Van daaruit inventariseer ik het gebruik en adviseer ik graag wat het meest geschikt is. Ik lever de apparatuur aan huis en help dan over het algemeen ook nog even op weg om hem zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Advies
Installeer een goede virusscanner en zorg dat deze zich minimaal eenmaal per dag automatisch bijwerkt. Houd ook andere software up-to-date, zoals besturingssysteem en browser. Klik niet op bijlagen en links in e-mails van onbekenden of mails die je niet vertrouwt.

Computerhulp Midden Nederland staat 7 dagen per week 24 uur per dag klaar bij computercalamiteiten. 'Als het echt moet, ben ik er', stelt Homayun. Kijk voor meer informatie op www.computerhulpmiddennederland.nl, bel 0346-795104/06-24807945 of kijk in de bedrijvengids van De Vierklank.