Utrecht Science Park van bovenaf.
Utrecht Science Park van bovenaf.

Bijpraten over Utrecht Science Park

Algemeen Algemeen

De VVD-De Bilt brengt op vrijdag 16 september tussen een bezoek aan Utrecht Science Park. Gestart wordt met een welkom om 15.30 uur door directeur Floris de Gelder, gevolgd door een (interactieve) presentatie, een korte wandeling over het terrein en een afsluitend ontmoetingsmoment.

In 2011 hebben de gezamenlijke bewoners van het universiteitsterrein De Uithof besloten om het gebied verder te ontwikkelen onder de naam Utrecht Science Park. Op dit terrein van 300 hectare aan de oostkant van Utrecht zijn gemiddeld meer dan 80 organisaties en bedrijven gevestigd. De kennis en expertise die op het Utrecht Science Park aanwezig zijn dragen bij aan een gezonde en duurzame maatschappij en maken Utrecht tot de meest competitieve regio van Europa.

Bilthoven
Het Antonie van Leeuwenhoekterrein in Bilthoven wordt een afdeling van het Utrecht Science Park (USP). Het ALT-terrein krijgt ook een nieuwe naam: Utrecht Science Park Bilthoven. In een intentieverklaring staat dat alle partijen zich zullen inspannen om het USP Bilthoven verder te ontwikkelen. Op die manier moeten innovatieve bedrijven en hoogwaardige kennisinstituten worden aangetrokken om zich in Bilthoven te vestigen. Op dit moment staat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op het terrein, maar dat vertrekt in 2018 naar het Utrechtse Science Park.

Samenwerken
Het Utrecht Science Park en Science Park Bilthoven willen gaan samenwerken op het gebied van marketing en acquisitie volgens een satellietmodel met twee locaties: Utrecht Science Park/De Uithof als centrale locatie in Utrecht, en een tweede locatie in Bilthoven. De bijeenkomst is voor iedereen die meer wil weten over wat er in deze omgeving gebeurt om mensen langer en gezonder te laten leven. Wat zijn de ontwikkelingen? Welke organisaties zijn er actief? Graag vooraf aanmelden bij secretaris@vvd-debilt.nl.

Het mooiste studentencomplex ter wereld, Casa Confetti, staat op het USP en vormt het bewijs dat hoogwaardige en betaalbare huisvesting wel degelijk kan samengaan met uitzonderlijke architectuur.