Jules du Lac; auteur van ‘Het Palmeneiland’.
Jules du Lac; auteur van ‘Het Palmeneiland’.

Debuutroman van Jules du Lac

Algemeen Kunst & Cultuur

door Henk van de Bunt

Vrijdag 29 juli is een interessante roman verschenen van plaatsgenoot Jules du Lac, getiteld 'Het Palmeneiland'. Het is grotendeels een fictief verhaal gebaseerd op een ware gebeurtenis. Een verrassende roman met veel spanning, romantiek, erotiek en intriges.

Het verhaal gaat over een vrijgezelle man van eind twintig die op zoek gaat naar zijn jeugdliefde op de middelbare school. Tijdens zijn zoektocht naar haar komt hij er achter dat de vrouw gedurende een aantal jaren veel ellende heeft moet ondergaan en misschien nog wel meemaakt. Zij lijkt namelijk van de aardbodem verdwenen. Hij ontmoet twee andere personen die mee gaan zoeken, waaronder een andere ex-geliefde als opponent. Het trio komt door de zoekactie op het Tunesische vakantie-eiland Djerba terecht, ook wel het Palmeneiland genoemd. Hier maken ze heftige toestanden mee, maar beleeft men ook mooie momenten. De zoekactie dreigt te mislukken door dramatische gebeurtenissen, met de nodige gevolgen voor alle betrokkenen.

Profvoetballer
Jules du Lac vertelt: 'Als tiener wilde ik graag profvoetballer of schrijver worden, maar door bijzondere omstandigheden werd het geen van beide. Ik werd toevallig mede-eigenaar van een bedrijf in de dienstensector. Na mijn actieve, drukke werkzaamheden kon ik mij gaan toeleggen op mijn passie: schrijven. Het resultaat hiervan is onder meer deze roman. Ook heb ik een aantal (vaak humorvolle) korte verhalen en gedichten geschreven, waarvan een aantal op mijn site www.julesdulac.nl en op Internet staan'.

Goede doelen
Uit zijn royalty's wil de schrijver 50 % bestemmen voor goede doelen, die door de lezers zelf bepaald kunnen worden. Hoe dat werkt staat vermeld op de site: www.julesdulac/actie-goede-doelen/ Heeft u hier vragen over? Mail dan naar: julesdulac@live.nl