De fototentoonstelling geeft een gevarieerd overzicht en is een mooi ontmoetingsmoment. [foto Reyn Schuurman]
De fototentoonstelling geeft een gevarieerd overzicht en is een mooi ontmoetingsmoment. [foto Reyn Schuurman]

Tentoonstelling fotoclub in Traverse

Algemeen Kunst & Cultuur

door Henk van de Bunt

Donderdag 30 juli werd de expositie van Fotoclub Bilthoven in de Traverse van gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven geopend. De expositie is tijdens de (zomerse) openingstijden van het gemeentehuis tot en met 13 september te zien.

Voorzitter Wim Kastelijn sprak de wens uit dat de expositie een goed beeld toont waar de leden van de club zoal mee bezig zijn alsmede de grote variatie van thema's en onderwerpen van de foto-minnende leden. Kastelijn: 'Het is inmiddels een traditie dat we in de Traverse van het gemeentehuis exposeren. Voorafgaand hieraan hebben onze leden hun mooiste foto's geselecteerd; deze zijn voor het merendeel besproken op een clubavond en vervolgens zijn ze ingelijst voor de expositie.  Zoals u kunt zien is het een hele interessante tentoonstelling geworden waar veel facetten van de fotografie worden getoond. Misschien mist men de rode draad, maar daar is bewust niet voor gekozen. In de loop van het jaar is er wel een expositie met een rode draad. Het thema daarvan is 'schijn bedriegt'.

Variatie
Het werk, dat geëxposeerd wordt is zeer gevarieerd van aard. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. natuur, architectuur en macro-opnamen. Daarnaast is te zien hoe mooi zwart-wit fotografie kan zijn. Voor wie daarna meer wil weten wat de fotoclub voor haar leden betekent kan een kijkje komen nemen op één van de clubavonden in het H.F. Witte Centrum waar iedere tweede en vierde maandag van de maand een clubbijeenkomst plaats vindt. Zie ook www.fotoclubbilthoven.nl