Emma Rutting en steun en toeverlaat dochter Indie. [foto Reyn Schuurman]
Emma Rutting en steun en toeverlaat dochter Indie. [foto Reyn Schuurman]

Africa Classic op de fiets

Algemeen Algemeen

Emma Rutting uit De Bilt neemt in oktober van dit jaar deel aan de Africa Classic. Emma dient hierbij in zes dagen 400 km rondom de Kilimanjaro in Tanzania per fiets af te leggen.

Om hier aan te mogen deelnemen diende er 5.000 euro sponsorgeld bijgedragen te worden; geheel ten goede komend aan Amref Flying doctors (www.amref.nl). De kosten van de reis moest daarnaast door deelneemster Emma zelf opgebracht worden. Het sponsordoel wist Emma de afgelopen tijd te realiseren.

School
De Groen van Prinstererschool in De Bilt heeft haar ruimschoots gesponsord door middel van de jaarlijkse stroopwafelactie, waarbij alle kinderen van de school zoveel mogelijk stroopwafels probeerden te verkopen voor het goede doel. Haar familie, vrienden en kennissen hebben haar allemaal op ieder een eigen manier geholpen om haar sponsordoel te bereiken. Uiteraard initieerde Emma zelf ook de nodige sponsoracties naast het trainen om de gestelde 400 km in zes dagen tijd te kunnen halen. De afstand lijkt niet veel, maar de omstandigheden daar zijn totaal anders; de gemiddelde temperatuur is 40 graden en in totaal zal er zo'n 4 km. tegen de Kilimanjaro op worden geklommen.

Vulkaan
De Kilimanjaro is een bergmassief in het noordoosten van Tanzania. Het massief bestaat uit drie aaneengesloten stratovulkanen; één ervan is voor een groot deel ingestort en bestaat enkel nog uit een gekartelde bergkam. Een ander deel (inmiddels eveneens uitgedoofd) is de op twee na hoogste berg in Afrika en de jongste vulkaan van de Kilimanjaro is een slapende vulkaan; met 5895 meter is dit de hoogste berg van Afrika. De top van de Kibo is over een oppervlakte van ruim elf vierkante kilometer bedekt met gletsjers en ijsvelden. Voor meer informatie: www.africaclassic.nl/emma-rutting. [HvdB]