Eindeloze gletsjerformaties in Zuid-Amerika. (foto Frank van Waert)
Eindeloze gletsjerformaties in Zuid-Amerika. (foto Frank van Waert)

Fietsen in Chili en Argentinië

Algemeen Algemeen

Donderdag 14 juli was er in De Mantel naast de Maartenskerk in Maartensdijk, weer een gezellige koffiemiddag voor de gasten van de afdeling Maartensdijk van De Zonnebloem.

Twee inwoners van Westbroek - Frank van Waert en Yvonne Mathot - namen de aanwezigen mee op een reis die zij per fiets maakten door Argentinië en Chili. In totaal legden zij zo'n vijfduizend kilometer door Zuid-Amerika af. Meeslepend wisten ze de aanwezigen via prachtige foto's en filmpjes mee te nemen op deze reis, die van de droogste woestijnen overging in woeste berglandschappen en kilometerslange gletsjers. Prachtige beelden van de fraaiste landschappen rolden aan de gasten voorbij.

Vragen
Tijdens de pauze, waarbij de aanwezigen op een glaasje werden getrakteerd, konden er vragen worden gesteld aan de reizigers; men wilde bijvoorbeeld weten of ze niet bang waren geweest tijdens de fietstocht door eindeloos verlaten gebied. Frank vertelde dat dat geen enkele keer het geval was geweest en dat hij en Yvonne al een nieuwe fietstocht op stapel hebben staan: van oktober dit jaar tot maart 2017. Deze tocht heeft als (eind-)doel Cambodja, Laos, Thailand en Vietnam. Ook het verslag na de pauze was adembenemend mooi en na afloop gaven de gasten blijk van hun enthousiasme over de getoonde beelden en bleven velen nog lang napraten.

(Joop Vesters)

Frank & Yvonne tijdens hun fietstocht. (foto Frank van Waert)