Nienke Lamers vertrekt 16 juli naar Zanzibar.
Nienke Lamers vertrekt 16 juli naar Zanzibar.

Snoezelruimte in Zanzibar

Algemeen Jeugd

door Marijke Drieenhuizen

Nienke Lamers vertrekt 16 juli voor 3 weken naar Zanzibar. Daar gaat ze dan vrijwilligerswerk doen in een tehuis voor kinderen en jong volwassenen met een meervoudig geestelijke of lichamelijke beperking. De afgelopen maanden heeft ze op verschillende manieren geld ingezameld voor het inrichten van onder andere een snoezelruimte.

Nienke heeft op Koningsdag suikerspinnen en popcorn verkocht voor dit goede doel. Ze wilde een sponsoractie opzetten rond doelpunten bij TZ maar dat is niet helemaal gelukt, wel de verkoop van lootjes met als prijs een lekkere taart. Verder loopt er nog de statiebonnengeldactie bij de Jumbo. Peuterspeelzaal Het Bruggetje heeft Pampers gedoneerd en Het Kinderdagverblijf Het Fantaziehuis in Utrecht heeft een lamp in de vorm van een steen gedoneerd die van kleur kan veranderen en rustgevend werkt, waarschijnlijk een mooie aanwinst voor de snoelzelruimte.

Swahili
Nienke is inmiddels over naar 6 VWO. Daarna hoopt ze ingeloot te worden voor de studie geneeskunde. 'Ik denk dat het helpt als je laat zien dat je sociaal betrokken bent. Maar natuurlijk doe ik het ook voor mijzelf. Ik ben nog nooit alleen op vakantie geweest en nu gelijk naar Zanzibar. Geweldig toch?' Nienke richt zich de komende weken op het oefenen van zinnetjes in het Swahili. 'Een moeilijke taal, ik dacht in eerste instantie dat gaat een heel eind lukken, maar het valt tegen. Ik heb nog even voordat ik vertrek en wil dan zinnetjes leren die ik in de praktijk vast vaak ga gebruiken'. Ze denkt veel te gaan leren maar ook meer respect te krijgen voor wat ze zelf heeft en sociaal vaardiger te worden.

Reis
Een mooie reis wacht op haar, heen zal ze er 13 uur over doen, terug heeft ze een lange stop in Kenia en mag ze daar het vliegveld niet af. 'Die reis duurt dan ook 24 uur. Het meest zie ik op tegen het vertrek uit Zanzibar. Ik denk dat ik het daar wel moeilijk mee zal hebben'. De statiegeldbonnenactie bij de Jumbo blijft nog even lopen tot vlak voor het vertrek. 'Iedereen bedankt die meegedaan heeft om dit mooie bedrag, dat dus nog hoger wordt, bij elkaar te krijgen en na terugkomst informeer ik graag iedereen weer'.