Op het omslag prijkt een schets van Jagtlust.
Op het omslag prijkt een schets van Jagtlust.

Juninummer van De Biltse Grift is uit

Algemeen Kunst & Cultuur

Het juni-nummer het tijdschrift van Historische Kring d'Oude School is uit. In deze reeks komen inwoners op leeftijd van De Bilt en Bilthoven aan het woord over een belangrijke gebeurtenis in hun leven. Die belevenis heeft niet noodzakelijkerwijs met onze gemeente te maken, de bindende factor is dat het inwoners zijn.

In het verhaal 'Nuance of hersenspoeling?' over Barend Streefland, wordt duidelijk dat dader- en slachtofferschap niet langs een scherp getrokken grens tussen goed en kwaad kan worden afgemeten. In de rubriek De Bilt toen en nu wordt u weer een kijkje geboden op een stukje De Bilt dat - zelfs gedurende zijn relatief korte geschiedenis - danig veranderd is.

Bewoner
In 'Oud nieuws over' vertelt Karel Beesemer over een bijzondere bewoner van het tegenwoordige gemeentehuis Jagtlust, Jan Boissevain. Een bijzondere wetenswaardigheid is dat op 3 juni van dit jaar een achterkleinzoon van Jan Boissevain is getrouwd in Jagtlust. Ter gelegenheid daarvan heeft de auteur in samenwerking met de Historische Kring D'Oude School aan het jonge paar onder andere dit nummer van De Biltse Grift aangeboden. Verder en ten slotte in dit nummer het tweede deel van het verhaal van Peter Westenbrink over de maanwandelaar Dave Scott.

De Biltse Grift is verkrijgbaar bij: Bouwman Boeken, Hessenweg 168, De Bilt, The Readshop, Hessenweg 133 in De Bilt, de Bilthovense Boekhandel, Julianalaan 1 in Bilthoven en Tobaccoshop Henk Hillen, Planetenbaan 17/21, eveneens in Bilthoven.           (Steven Hagers)