Afbeelding

Roefelen en Beter Lopen

Algemeen Jeugd

door Henk van de Bunt en Guus Geebel

Op Roefeldag 2016 (22 juni) kreeg De Vierklank bezoek van Gijs, Rutger en Yannick uit De Bilt en Dianne, Henriette en Mariette uit Maartensdijk. Met het zojuist verschenen nummer in de hand werd in grote lijnen verteld, wat er allemaal komt kijken om wekelijks de krant op te maken en te bezorgen.

Naast alle advertenties, die nu eenmaal nodig zijn om de een uitgave te 'bekostigen' zorgen de zeven 'journalisten' wekelijks voor voldoende kopij, naast de steeds groter wordende groep 'vrijwilligers', die al dan niet met foto ook voor de krant nieuws aanleveren, en dat onder hun eigen naam ook weer terug vinden. Voor deze woensdag waren de zes Roefelaars extra ingehuurd: Op verzoek van de redactie van de krant gingen zij naar de Groenekanse Beter Lopen-winkel en mochten zij aan Sabina in de winkel 'van alles' vragen. Ter voorbereiding werden vooraf wat vragen verzameld en werd er iets over het bedrijf verteld.

Over de winkel

Bij de George In der Maur Beterlopenwinkel kan men terecht met kleine voetproblemen. Zij ontmoeten in de winkel mensen, 'die al overal zijn geweest, die vertellen dat ze een kast vol schoenen hebben en toch nergens op kunnen lopen. Of je nu last hebt van overgewicht, voet- en/of houdingsklachten (bijvoorbeeld door sporten), hielspoor of simpelweg moeilijker gaat lopen omdat je ouder wordt, er zijn allerlei oplossingen. Onze jarenlange ervaring en mensenkennis wordt iedere dag groter, doordat wij iedere keer weer mogen ervaren dat onze klanten met hun nieuwe schoenen fitter de deur uitgaan'.

Gekste

Rutger vertelt: 'Met Roefeldag gingen we kijken bij De Vierklank en mochten we een interview doen met de schoenenwinkel. Ze verkopen per dag ongeveer 15 soorten schoenen en dat levert ongeveer 3000 euro op. Gelukkig zetten ze nooit schoenen op Marktplaats. Ze verkopen de maten 33-50 en schoenen voor mensen met speciale voeten. De meest verkochte merken zijn Durea en Solidus. De naam (van de winkel) hebben ze een beetje van de buren en een beetje van oorsprong. De gekste voeten die ze aantreffen zijn voeten waarbij de tenen over elkaar staan'.

Vragen

Henrieke schrijft: 'We moesten op het Vierklankkantoor vragen maken voor de Beter Lopen winkel. Toen we dat klaar hadden moesten we naar de winkel. Daar mochten we het magazijn en mochten we een mevrouw interviewen. De winkel is 5 jaar geleden opgericht. Maar George In der Maur bestaat al iets van 75 jaar. In de Beter Lopen winkel staan er maten van maat 33 tot en met 50. Er staan alleen maar normale schoenen maar van elke schoen kan de zool er uitgehaald worden. En daar kunnen ze dan van alles mee doen. De mensen komen uit heel Nederland naar Groenekan. Ze verkopen per dag ongeveer 15 paar schoenen en er werken er met 9 mensen. De merken onder andere: 'Solidus, Finn Comfort en Durea en er is altijd een mode trend. Nu zijn onder andere de glimschoenen, zachte kleuren en sneakers 'in'. Er zijn meer filialen dan alleen in Groenekan. In Leiderdorp zit er één en in Den Haag'. 

Verslaggever

Ook Gijs ging als verslaggever op pad: 'We zijn binnen geweest in schoenwinkel Beter Lopen in Groenekan ,waar ze 2500 paar schoenen hebben. Ze verkopen ongeveer 15 paar per dag. Ze hebben speciale schoenen voor moeilijke voeten, maar ze hebben ook schoenen voor normale voeten. Het was leuk om te weten hoe de krant gemaakt wordt'

Gezond

Mariette Rijkse ging ook Roefelen bij De Vierklank: Zij vertelt 'Daar moesten we eerst een 'Mopper' maken. Daarna moesten we bij de Beter lopen winkel vragen gaan stellen, die we eerst met z'n allen hadden bedacht; bijvoorbeeld 'Van welke maat tot welke maat hebben jullie schoenen in deze winkel?'. Antwoord: 'Van maat 33 tot en met 50' en 'Hoe duur is de duurste schoen?' Antwoord 'Rond de 300 euro'. Toen we de vragen hadden gesteld gingen we weer naar het bedrijf van De Vierklank. Toen konden we daar nog vragen over De Vierklank stellen. Toen de vragen waren gesteld kregen we nog een doosje waar je een appel in kan doen en op het doosje stond: 'De Vierklank een gezonde kijk op lokaal nieuws'. Het doosje zag er wel gezond uit, maar wat er in zat is niet gezond (snoep). Maar het is wel lekker. En we kregen nog een pen en de voorkant van De Vierklank waar een foto van ons op staat en waar de mopper op staat die we zelf hebben gemaakt. Ik vond het super leuk!

Zool

Yannick schrijft: 'Het is een schoenenwinkel op de Kon. Wilhelminaweg in Groenekan. Het is een winkel, waar ze speciale schoenen verkopen. Ze verkopen gemiddeld 15 paar schoenen per dag. De schoenen kosten tussen 100 en 300 euro. Ze hebben schoenen in de maat 33 tot 50. De meest verkochte merken zijn Finn comfort, Durea en Solidus. Ze zetten geen schoenen op marktplaats. In alle schoenen die ze verkopen kan de zool eruit worden gehaald'

Mopper

Dianne: 'Het was echt heel leuk om te Roefelen bij De Vierklank. Ik heb er ook veel van geleerd; ze leggen het ook goed uit en je mag ook leuke opdrachten doen. We hebben bij George in de Mauer aan de Koningin Wilhelminaweg te Groenekan een mevrouw geïnterviewd. Het was echt heel leuk en we hebben ook nog een Mopper zelf gemaakt. We kregen aan het eind van de middag de voorkant van de Vierklank met je eigen mopper en een foto van het groepje - tijdens het maken van de mopper - mee naar huis. Ik kijk terug op een leuke en leerzame Roefelmiddag'.

            

HvdB DeMopperswordengetekend.jpg

HvdB Jongenskiezenjongensschoenen.jpg

HvdB Meisjeskiezenmeisjesschoene.jpg

HvdB Sabinawordtgeinterviewd.jpg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding