Jong en oud enthousiast over de vangst.
Jong en oud enthousiast over de vangst.

Slootje vissen in Noorderpark

Algemeen Natuur & Milieu

In het kader van de landelijke IVN slootjesdagen organiseerde IVN De Bilt zondag 12 juni een slootjesschep ochtend. Kinderen konden met hun (groot-)ouders op ontdekking en onderzoeken wat er allemaal leeft in een doodgewone sloot. Men kon onder begeleiding van IVN-natuurgidsen en met hulp van schepnetjes en zoekkaarten op zoek naar schaatsenrijders, bloedzuigers, waterjuffers en andere waterbewoners.

De opkomst was groot: 24 kinderen + (groot-)ouders. IVN-gidsen Roel Maas-Bakker, Christ-Jan Nederlof en Rob Timmer hielpen de kinderen met behulp van boekjes en kaarten om op te zoeken wat ze gevangen hadden. Er werd druk gehengeld met de netjes en er werden veel verschillende diertjes gevangen, met als meest bijzondere een modderkruiper. Verder larven van roofkevers, larven van libellen, stekelbaarsje, verschillende bloedzuigers, slakken, kikkervisjes, salamandertjes, kreeften, torren en kevers, tomaatjes (1 - 3 mm groot). Het enthousiasme van de kinderen werd door de ouders overgenomen en beiden waren dan ook niet weg te slaan aan de slootkant.

Weer vissen
Woensdag 29 juni kan er weer gevist worden bij paviljoen Beerschoten in De Bilt. Er zijn per aanmelding max. 3 kinderen op te geven. Totaal maximaal 10 kinderen per middag. Bij minder dan 4 aanmeldingen gaat de middag niet door. Aanmelden kan alleen per email tot uiterlijk zondag 26 juni via KinderNatuurActiviteiten@gmail.com. Zorg s.v.p. voor passende kleding en schoeisel.             
(Wim Westland)