FC De Bilt verspeelt koppositie

Na het onnodige puntverlies tegen hekkensluiter De Vecht stond op 2 april FC De Bilt klaar om de draad weer op te pakken in een thuiswedstrijd tegen vv De Meern.

FC De Bilt begon goed aan de wedstrijd en na acht minuten kreeg Tom Karst een mooie kans en die benutte hij uitstekend, zodat de 1-0 op het scorebord verscheen. FC De Bilt had de wedstrijd goed onder controle, maar wist de spitsen niet in stelling te brengen. Aan de andere kant werd invalkeeper Jelle Godefroy niet op de proef gesteld en zo bleef het 1-0 tot de rust.

In de tweede helft leek FC De Bilt het na vier minuten te beslissen. Joey de Ruijter rukte op tot de achterlijn en gaf de bal perfect voor en daar kwam Tom goed bij de eerste paal en hij tikte zijn tweede van de middag binnen: 2-0. De Meern scoorde meteen hierna de aansluitingstreffer, meteen gevolgd door de 2-2- en zelfs de 2-3. Daarna lukte het FC De Bilt niet meer om een vuist te maken om de schade te herstellen.

De koppositie is verspeeld, maar het blijft spannend in de bovenste regionen van de tweede klasse: Aalsmeer (44), Almere en De Bilt (42) en Delta Sports (38 punten). Nog vijf wedstrijden te gaan en alles is nog mogelijk!