Dit werk van Jeroen Kuiper is te zien tijdens de expositie.
Dit werk van Jeroen Kuiper is te zien tijdens de expositie.

Expositie Glaskunst

Algemeen Kunst & Cultuur

In Ruimte voor Kunst wordt een expositie gehouden over glaskunst uit Leerdam met werk van 4 glasblazers en één slijper. De expositie is te zien van vrijdag 15 januari tot en met 13 februari.

Leerdam is in Nederland de bakermat van de glaskunst. De glaskunst, die tijdens de expositie te bewonderen valt is gemaakt in de Glasblazerij te Leerdam. De Glasblazerij vormt samen met het Nationaal Glasmuseum de Stichting Glas. Er is werk te zien van David Belien (werkt zowel ambachtelijk als artistiek met glas en dan vooral geblazen en geslepen glas), glasslijper Jeroen Kuiper (voordat hij in aanraking kwam met het materiaal glas was hij natuursteenslijper), Emil Kovac (heeft een warme band met Afrika. In zijn carrière heeft hij dit werelddeel inmiddels zes keer bezocht om het ambacht van het glasblazen daar over te brengen op collega's en ze verder op te leiden in dit vak) en Paul Spannenberg, die uit nieuwsgierigheid een workshop glasblazen volgde en daar de basis legde voor zijn passie voor het glasblazen. Geir Nustad combineert zijn ervaring als ambachtsman, opgeleid bij Kosta Glass Center in Scandinavië met zijn tijd bij de Gerrit Rietveld Academie om zijn eigen expressie in glas vast te leggen.

Tijden
De openingstijden Ruimte voor Kunst zijn van vrijdag 15 januari (14.00 tot 18.00 uur), zaterdag 15 januari (van 11.00 tot 18.00 uur met om 17.00 uur dr opening) en zondag 17 januari van 12.00 tot 17.00 uur. Daarna donderdags (14.00 tot 18.00 uur), vrijdags (11.00 tot 18.00 uur) en zaterdags van 11.00 tot 17.00 uur).        
(Flox den Hartog Jager)

Afbeelding