Elly Rijnbeek verzorgt op Tuinderij Eyckenstein een schrijfcursus.
Elly Rijnbeek verzorgt op Tuinderij Eyckenstein een schrijfcursus.

Zomercursus schrijven op moestuin Eyckenstein

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Wil je graag schrijven over je leven op een prachtige plek? Dat kan deze zomer op Tuinderij Eyckenstein, gelegen in Maartensdijk. Mensen beschikken meestal over een schatkist aan herinneringen. Deze herinneringen worden uigediept en omgevormd tot een mooi verhaal, en dat tussen de bietjes en kroppen sla.

Elly Rijnbeek, tekstschrijver, zal je daar, tussen het groen, de fijne kneepjes leren van het schrijven. Elly: 'Veel mensen willen verhalen over hun leven op papier zetten, maar komen niet lekker op gang. Of zij weten niet hoe zij hun leven boeiend en vloeiend kunnen opschrijven. Ik reik schrijfoefeningen aan en werk daarbij met tekeningen, foto's en soms ook met geuren. Want ook geuren kunnen je terugbrengen naar vroeger. De cursus is voor iedereen die schrijven, voor en met elkaar, leuk vindt'.

Associaties
Elly vult aan: 'Ik werk ook graag met associaties. Als je iets wilt vertellen over bijvoorbeeld jouw oma, dan zet je het woord oma centraal op een stuk papier en laat je alles opborrelen wat met jouw oma te maken heeft, bijvoorbeeld oud, stok, zelfgemaakte appelmoes, logeren, dahlia's, lief, klapperend gebit, enzovoort. Op deze manier kun je met een aantal woorden al snel een verhaal schrijven. En je komt van het een op het ander.' Elly reikt niet alleen schrijfoefeningen aan, maar werkt ook met thema's, bijvoorbeeld je vroegste herinnering, de huizen waar je hebt gewoond, je eerste liefde of mijlpalen in je leven. Elly: 'In de cursus leest iedereen aan elkaar voor wat hij of zij heeft geschreven. Natuurlijk is dat geen must, maar het helpt wel als de cursisten elkaar positieve feedback kunnen geven en elkaar inspireren. Op deze manier ontstaat ook meer zelfvertrouwen in je eigen kunnen. Mijn eigen inspiratiebron is nog altijd het boek van José Franssen:  In mijn koffer op zolder . Ik hoop dat de cursisten ook door elkaar geïnspireerd raken en dat er mooie verhalen uit voortkomen'.

Zes bijeenkomsten
De cursus start op vrijdagochtend 1 juli van 10.00 uur tot 12.30 uur (ook om uit te proberen), de overige vijf bijeenkomsten worden gegeven op de volgende vrijdagmiddagen: 08/07, 22/07, 05/08, 19/08 en 02/09 van 14.00 uur tot 16.30 uur. Bij goed weer worden de lessen in de tuin gegeven, bij regen vindt de cursus plaats in de oranjerie van Eyckenstein. Adres is Dorpsweg 264 achter, Maartensdijk.

Voor meer informatie en opgave kunt u bellen met Elly Rijnbeek, tel: 06 27457980 of mailen naar: ellyrijnbeek@gmail.com. Ook heeft zij een eigen website: www.ellyrijnbeek.nl