Actie tegen TTIP en CETA

Algemeen Politiek

Op zaterdag 28 mei komen in het hele land mensen op de been om actie te voeren tegen de omstreden vrijhandelsverdragen TTIP en CETA. In De Bilt zal op de Hessenweg een kraam staan met informatie voor het winkelend publiek. Ook op de dagelijkse boodschappen kan TTIP een grote invloed hebben.

De Nationale Actiedag is een initiatief van Milieudefensie en is een evenement van en voor iedereen. Lokaal ligt het initiatief in handen van mensen die zich zorgen maken om milieu en klimaat uit allerlei verschillende organisaties. In De Bilt zijn SP en GroenLinks op dit punt een samenwerking aangegaan, nadat zij met Beter De Bilt in de gemeenteraad in oktober al een motie hadden ondersteund om ook hier een TTIP-vrije zone te maken. Deze heeft het toen nog niet gehaald.

De Nationale actiedag tegen TTIP en CETA krijgt in De Bilt gestalte door een marktkraam aan de Hessenweg (127) ter hoogte van de Herenweg op zaterdag 28 mei van 11.00 tot 15.00 uur, georganiseerd door SP- en GroenLinksafdeling De Bilt.

Informatie bij Frans de Ruiter (SP) ruit0625@planet.nl, tel 06 24887370 of Piet Nieuwendijk (GL) pietnieuwendijk56@gmail.com, tel. 06 43047995.