een kijkje op de kwekerij van Pieter
een kijkje op de kwekerij van Pieter Foto: Pieter Nijhoff

Schaduw in de tuin? Maak er iets moois van.

dinsdag 2 april 2024 20:00 tot 22:00

De lezing van april van Groei en Bloei de Bilt, Bilthoven, Huis ter Heide e.o. staat in het teken van schaduwplanten. In een bosrijke omgeving als de onze, een nuttig en inspirerend onderwerp.

De spreker, Pieter Nijhoff is zelf nog maar 4 jaar actief op zijn kwekerij “Pieters Planten” in Wapenveld. Hij teelt op zijn kwekerij een groot assortiment bijzondere schaduwplanten. 

Schaduw is vaak een probleem voor de tuinliefhebber maar Pieter wil daar niets van weten. 

Natuurlijk is “schaduw” niet zomaar schaduw! Er zijn wel degelijk een aantal dingen zijn waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld of de schaduw licht is, of donker en wanneer de zon er schijnt. En daarnaast of de grond vochtig blijft of juist droog is. De gemene deler tussen alle schaduwplanten is dat ze met name niet van de hele warme zon houden van ’s zomers tussen 12 en 3 uur. Dit is te warm en brandt te veel. De ochtendzon is veel milder en kunnen schaduwplanten veel beter verdragen.

Hij vertelt tijdens de lezing met veel passie en liefde over de planten die zijn hart gestolen hebben, de schaduwplant. Pieter laat aan de hand van voorbeelden zien wat je allemaal kunt doen met een schaduwtuin. Naast bloemen worden ook bijzondere bladplanten benoemd. Juist door gebruik te maken van mooi blad ontstaan er sfeervolle plekken in een schaduwtuin. 

Je zal zien dat er meer opties zijn dan je denkt en dat uitproberen de beste manier is om erachter te komen wat in jouw tuin werkt.

Neem eens een kijkje op zijn website: www.pietersplanten.nl of kom naar de lezing op;

dinsdag 2 april, om 20.00 uur, Pieter de Hooghflat, de Hooghlaan 2, in Bilthoven