Afbeelding
Foto: A. van Leersum

Opening seizoen 2024 bij Streekmuseum Vredegoed

maandag 1 april 2024 10:00 tot 16:00

LAMMETJESDAG 2.0 EN CIRCUS BIJ STREEKMUSEUM VREDEGOED!

2e Paasdag (maandag 1 april) van 10 tot 16 uur opening van het seizoen 2024 bij Streekmuseum Vredegoed met een speelse, gevarieerde kinderdag.

Geen traditionele Lammetjesdag op boerderij Vredegoed dit jaar en dat is geen 1 aprilgrap. Het blauwtongvirus heeft er in 2023 voor gezorgd dat er nu helaas niet genoeg lammetjes zijn. 

Maar het is de medewerkers van Vredegoed wel gelukt om een prachtige alternatieve dag te 

organiseren. 

Voor de ouders zijn er de vertrouwde marktkramen met streekproducten, droogbloemen en oude ambachten. In de kraam van het museum vinden zij oude gereedschappen, diverse klokken (lopende en te repareren) en gebruiksvoorwerpen. Sla uw slag op Lammetjesdag 2.0 want er is dit jaar geen zolder opruiming! 

De jeugd vermaakt zich met de mega-sjoelbak, het eieren beschilderen én de onweerstaanbare – gratis! -   pannenkoeken. Daarnaast zorgen de natuurverenigingen IVN, Natuurmonumenten en de Agrarisch Natuur Vereniging voor natuurbelevingen voor kinderen, die ook nog gratis kunnen aansluiten bij de rondleidingen in het museum. 

Dit jaar is er ook: Circus!

Welk kind droomt er niet van om zelf circuskunstjes doen! Zoals bal-lopen, éénwiel-fietsen, 

koordlopen, borden draaien, en nog veel meer! 

Tussen 10.30 uur en 12.00 uur biedt Circusduo Meatball-Vandecamp aan kinderen de kans om zelf actief bezig te zijn, uiteraard onder goede begeleiding. Vrije inloop en gratis deelname. 

In de middag wordt er een echte circusvoorstelling voorbereid door Circus Sambal. Vanaf 13.30 uur kunnen kinderen zich onder deskundige leiding bekwamen in een aantal circusacts. Tussen 14.30 en 15.00 starten deze kinderen met een spetterend optreden voor hun ouders en andere belangstellenden. Voor dit middagprogramma (ook gratis!) is het gewenst uw kind aan te melden.

Dat kan tot en met 31 maart via:             

r.vanalphen@vredegoed.nl        


Meer info via onze website:       

www.vredegoed.nl        

En verder ...

Op 1 april start ook de expositie van de schilder/kunstenaar Bert Verhees uit Bussum. Zijn sfeervolle en sprekende aquarellen zullen de maanden april en mei te zien zijn op onze Piet Bakkerzaal.

Maak ook van de gelegenheid gebruik om te zien hoe het met de nieuwe entree van Vredegoed gesteld is. Work in progress…een heuse metamorfose, die door onze vrijwilligers voortvarend en professioneel wordt aangepakt.


Streekmuseum Vredegoed

Heuvellaan 7

3612 BA Tienhoven/Oud-Maarsseveen

www.vredegoed.nl

www.facebook.com/PareltjevandeVechtstreek


Het Cultuurfonds van Stichtse Vecht subsidieert deze activiteiten. Daarom vragen wij alleen een vrijwillige bijdrage van de volwassenen. Bezoek aan het museum (met rondleiding) kost voor volwassenen € 5,--.