Locoburgemeester Madeleine Bakker op felicitatiebezoek bij het bruidspaar.
Locoburgemeester Madeleine Bakker op felicitatiebezoek bij het bruidspaar.

Felicitaties voor diamanten bruidspaar

vrijdag 30 juni 2017 9:00

door Guus Geebel

Locoburgemeester Madeleine Bakker kwam donderdag 22 juni de heer en mevrouw Handgraaf-Rommerts in Bilthoven feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum. Het bruidspaar trouwde zestig jaar geleden in gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven. Martin Handgraaf was toen 26 en Suze Rommerts 21 jaar oud.

Suze groeide op in De Bilt en Martin in Haarlem. Hij werkte in Amsterdam op een bijkantoor van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd. Suze deed administratief werk op een kantoor. Op het laatst voor een vrouwenblad bij uitgeverij Eska. 'We leerden elkaar kennen in Loosdrecht bij een zeiluitstapje en het was meteen raak', vertelt Suze. Twee jaar later trouwden ze en meteen daarna vertrokken ze met de boot naar Calgary in Canada. Ze hadden daar allebei binnen een week een baan. Martin Handgraaf ging werken bij een grote reisorganisatie voor reizen in het hele westen van Canada, zoals naar Alberta en Saskatchewan. 'Ik maakte daar carrière en eindigde als manager van een groot bijkantoor.' Suze Handgraaf ging bij een bank werken.

Canada
Toen ze in Canada woonden is Martin een keer alleen terug geweest in Nederland toen zijn vader overleed. 'Daarna zijn we nog een keer samen gegaan, maar we vonden het in Nederland achteraf wat saai. Martin kreeg op een gegeven moment het voorstel van zijn schoonvader om in zijn bedrijf te komen werken. Hij was partner in een grafisch bedrijf, dat toen nog een clichéfabriek heette. 'Dat hebben we gedaan, maar we hielden eerst nog een lange vakantie in Amerika. We kwamen met de Statendam terug in Nederland.' Martin werd opgenomen in de leiding van de clichéfabriek. Hij werd al snel bestuurder van de werkgeversorganisatie voor de grafische sector. Eerst voor de Nederlandse organisatie, later de Europese en weer later voor de internationale organisatie. 'Dat was rond 1965 en ik vond het heel interessant.'

Reizen
Terug in Nederland gingen ze in De Bilt wonen. Eerst aan Thorbeckeweg, daarna bouwden ze een huis aan de Groenekanseweg, waar ze heel lang woonden. Toen het huis te groot werd verhuisden ze naar de Bosuillaan in Bilthoven. Sinds kort verblijven ze nu vanwege loopproblemen in een zorgvilla aan de Soestdijkseweg. Het echtpaar heeft een zoon en een dochter en vier kleinkinderen. 'We hebben altijd heel veel gereisd', vertelt Suze Handgraaf. 'Voor zijn werk bij de werkgeversorganisatie moest Martin op veel plaatsen zijn en ik ging altijd mee. We hebben we ook een keer vanuit Calgary een autoreis naar Alaska gemaakt.' Het echtpaar ontving veel felicitaties, ook namens koning Willem-Alexander.